Hekkensluiter

Speelvlucht zoekt hekkensluiters. Mensen die aan het einde van de dag (voor donker) de speeltuin dicht willen doen.

Aanmelden via WhatsApp 06 123 000 64

De speeltuin wordt zo goed bezocht, dat we van de vaste partijen (Kinderboerderij/Pameijer/Kivido) terughoren dat sluiten om 16:00 te veel tijd kost omdat er dan nog veel bezoekers zijn. Goed nieuws voor ons op zich, maar dat ze daarom de speeltuin niet meer willen sluiten, want het kost te veel tijd. Vanuit leden krijg ik wel is de vraag: Waarom eigenlijk zo ‘vroeg’ en niet gewoon om 17 uur of 18 uur? Antwoord: Omdat we de tijden hebben aangepast aan de tijden van de kinderboerderij, maar dat hoeft helemaal niet …

De speeltuin kan langer openblijven als we zelf de toko afsluiten.

Als we met een groepje mensen bij elkaar de speeltuin afsluiten (mag dus later dan 16:00), dan kan de speeltuin langer open blijven. Hoe leuk is dat! Hoe groter dat groepje mensen, hoe minder werk het is. Inmiddels doen we het ook al zelf in het weekend, maar dat zijn effectief twee vrijwilligers voor alle weekenddagen (is wat weinig), nu komen daar ook dagen bij doordeweeks. In ieder geval lijkt de woensdag zonder extra vrijwilligers nu fout te gaan.

Wij zien deze situatie als een KANS om de speeltuin nog leuker te maken door deze structureel langer open te houden. Want het ‘probleem’ dat nu is ontstaan, is omdat de speeltuin zo ontzettend goed gebruikt wordt! Eigenlijk een luxe probleem zou je zeggen.

Voor het volledige beeld ook de bedreiging. Speelvlucht heeft een afspraak met de gemeente dat de kinderboerderij zou moeten sluiten. De mensen op de werkvloer zeggen… dat is niet te doen. Pameijer helpt hierin en geeft hetzelfde aan. De kinderboerderij is ook overgenomen door Bres en deze afspraak staat niet in de huurovereenkomst met Bres. Praktisch is er dus nu een accuut probleem.

Gevolg: Als er niemand is die de speeltuin sluit (met zekerheid), kan de speeltuin NIET open!
Gevolg: Er komt een bordje op de speeltuin. Helaas gesloten. (Reden: niemand wil de speeltuin sluiten).

Het zou zo zonde zijn, dat juist omdat de speeltuin zo goed gebruikt wordt, deze niet open kan. Hoe raar is dat.

Uiteraard kunnen wij dan de gemeente(raad) aanspreken op de gemaakte afspraken en nakoming door Bres. Waardoor mogelijk over niet al te lange tijd iemand van Bres de speeltuin waarschijnlijk gaat sluiten (stipt) om 16:00. En totdat die afspraken gemaakt zijn … hangt er het bordje: helaas gesloten.

In het gunstige geval, vormt er nu een groepje mensen die gezamenlijk de speeltuin willen sluiten. En kan er de hele zomer lekker lang gespeeld worden. Wij hopen op het laatste.

Speelvlucht zoekt hekkensluiters. Mensen die aan het einde van de dag (voor donker) de speeltuin dicht willen doen.

Aanmelden via WhatsApp 06 123 000 64

Openingstijden

Indien verhuurd (zie kalender op de website) dan 's ochtends gesloten
Maandag tot en met vrijdag
09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag, zondag en feestdagen
10:30 uur tot 17:00 uur.


Activiteiten


Nieuwsbrief aanmelden
Oud-Beijerland, Netherlands

Onze sponsors